Разкриха оранжерии за отглеждане на наркотици край язовир „Искър”

Криминалисти от Областната дирекция на МВР и Районното управление на полицията в Самоков, заедно със служители на Агенция „Митници“,  предприели на 25 април претърсване на комплекс-мотел над яз. „Искър“, стопанисван от криминално проявен 62-годишен самоковец.
Открити били специално обособени помещения за отглеждане на канабис. В стая в задната част на ресторанта имало 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали  с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна система.
Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили общо 505 саксии, пълни с перлит. В повечето от саксиите имало канабисови растения, достигнали различен стадий на растеж, а в други – прерязани и окастрени корени на подобни растения. Оттам били иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис.
Установен бил и наемателят на бунгалата – 50-годишен криминално проявен и осъждан столичанин. По случая е образувано досъдебно производство.
Двамата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. След доклад на събраните материали в Софийската окръжна прокуратура наемателят е привлечен като обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*