„Рилец“ дръпна на „Петърч“, „Искър“ падна в Церово

Панорамен изглед към село Церово

Различни емоции изпитаха футболистите на „Искър“ (Самоков) и „Рилец“ (Говедарци) след края на първите им мачове от директните плейофи за определяне на крайното класиране в Софийска област – четвъртото ниво на футбола у нас.
Отборът на „Искър“ загуби с 1:3 гостуването си на „Зенит“ (Церово) на 14 април в спор за 7-ото място в подреждането. Мартин Богданов блесна с хеттрик за домакините от живописното голямо село край Своге, а почетното попадение за самоковци отбеляза дългогодишният стълб в отбраната на „Рилски спортист“ Виктор Колев. Треньорът на тима Росен Пътников пък нямаше възможност да разчита на някои от основните си футболисти и евентуално тяхно участие в реванша вдъхва нотка оптимизъм за ответната среща, която ще се изиграе на 20 април, събота, от 16 ч. на стадиона в двора на Спортното училище в града ни.
Различна бе ситуацията в двубоя на „Рилец“, който спечели гостуването си на „Петърч“ с 1:0. Единственото попадение в мача отбеляза всеотдайният полузащитник Васил Вардаров. С гола си срещу тима от над двухилядното село бившият играч на „Бенковски“ (Сапарево) сякаш ознаменува поредния си силен сезон под ръководството на Георги Кацарски. Реваншът в плейофа за 13-ото място в областта ще се състои на 20 април, събота, от 16 ч., на стадион „Мальовица“ в Говедарци.

Можете да харесате