Соня и Васко Вардарови си казаха „да” пред Голямата чешма

Снимка: Андрей Домишляров

Уникално по рода си събитие беляза на 18 октомври обновеното пространство около Голямата чешма. Самият кмет Владимир Георгиев бракосъчета Соня и Васил Вардарови, а гостите на сватбата /около 130 души/ и заинтригуваните десетки случайни минувачи се насладиха на красивата и романтична обстановка на едно от най-важните събития в живота на влюбената двойка.
Специално за ритуала бяха разпънати бели перденца на издигнатите наскоро перголи пред Голямата чешма, които сякаш пренасяха присъстващите в далечни топли страни, където подобни варианти на сключване на граждански брак са по-традиционни. Черешката на тортата на церемонията в центъра бяха пуснатите бели гълъби от булката Соня и кумата Миглена.
В началото на празника мажоретният състав с ръководител Теменужка Янкова към читалище-паметник „Отец Паисий” внесе тържествено знамето на града и родния трибагреник. Кметът Георгиев поздрави сърдечно младоженците.
Щастливото събитие, с което на практика се откри и обновеното околно пространство, уважиха и председателката на Общинския съвет Силвия Стойчева, зам.-кметът Васил Сайменов, секретарят на Общината Ангелина Вангелова. Тук бе и новоизбраният народен представител Радослав Стойчев, доскорошен зам.-кмет на общината.
Впоследствие младоженците сключиха и църковен брак при отец Георги Николов в Митрополитската църква. По-късно пък сватбарите се прехвърлиха в ресторанта на хотел „Рила” в Боровец, където до късна доба се вдигаха наздравици и се играха хора за щастието на новото семейство.
Макар да имат само една година разлика /на 5 ноември Соня ще навърши 27 г./ и едно и също фамилно име, Васко и избраницата му се запознават едва през 2009 г., когато започва и тяхната приказка. Месец преди да заминат на студентска бригада в Шотландия общите приятели Лъчо Марков и Маргарита Ценева ги канят на запознавателна среща преди отпътуването за Албиона. Останалото е история…

Младоженците. Снимка: Андрей Домишляров

Всъщност след въпросното лято на 2009 г., дуото оползотворява и следващите две лета в Шотландия. Двамата млади берат ягоди в околностите на 23-хилядния град Арброут, край Северно море. „Изключително тежка работа, която най-много се усеща по болежките в кръста. Много хора около нас дори се и отказваха. Ние обаче издържахме, а пък и припечелихме някой лев”, свидетелства Васко. Соня пък си е пробвала късмета в подобни студентски бригади в Щатите и Англия още преди да се запознае с бъдещия си мъж.
През април т. г. двамата си купуват апартамент в Самоков. В същия ден Васко се решава и предлага брак на избраницата на сърцето си. Соня се зарадвала толкова много, че прозвънила на много роднини и познати, била на седмото небе от щастие. Впоследствие определят и съдбовната дата – 18 октомври.
На младото семейство кумуваха техните верни приятели Миглена и Кирил Божкови. Мъжете в двете фамилии са колеги по работа – Кирчо работи в Районното управление на полицията в Самоков, а Васко е в полицейския участък в Боровец.
По-рано женихът се дипломира в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград, специалност „Екология и опазване на околната среда”. Средното си образование той придобива в Професионалната гимназия по туризъм в града ни. Освен да осигурява реда в Боровец, Васко много обича и да играе футбол. Той преминава през цялата детско-юношеска школа на „Рилски спортист”, след което акостира в четвъртодивизионния „Сапарево” от едноименното село. От възобновяването на футболния отбор в Говедарци – „Рилец”, преди няколко години, той е несменяем титуляр в халфовата линия.
Булката Соня работи в маркетинговия отдел на хотел „Рила” в Боровец. Именно по специалност „Маркетинг” тя придобива бакалавърска степен в УНСС. Впоследствие взема и магистърска степен по специалността „Реклама и стил” в НБУ. В града ни пък преди това завършва ПГ „Константин Фотинов”.
Екипът на „Приятел” желае от сърце цялото щастие на света на чаровните влюбени! Таз година булка, догодина – люлка!

Делян Василев

Снимка: Андрей Домишляров

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*