„Рилски“ капитулира далеч от дома, падна от Станислав Ваклинов и „Академик“

Зала „Строител“ в Пловдив

Трета поредна загуба в Националната баскетболна лига записа „Рилски спортист“ при вчерашното си гостуване в Пловдив на местния „Академик“. Домакините владееха инициативата в цялата среща в зала „Строител“ и закономерно се поздравиха с престижен успех с 96:85. „Студентите“ стигнаха и до преднина от 17 пункта в третия период, но възпитаниците на треньора Людмил Хаджисотиров успяха да се върнат в срещата и да намалят пасива си до само една точка минута преди края. Нова силна серия на пловдивчани обаче им гарантира успеха, който ги изкачи на призовото трето място.
Една от причините за поражението на „Рилски“ със сигурност е слабата ефективност в стрелбата от зоната за 3 т., откъдето те вкараха само 3 пъти от 23 опита /13 %/. Нашите момчета допуснаха и 7 грешки повече от съперника си.
Добър мач за „Академик“ изигра самоковецът Станислав Ваклинов, завършил срещата с 10 т. и 5 борби.
За гостите най-резултатен за пореден път през сезона бе капитанът Йордан Бозов с 26 пункта. На косъм от „трипъл-дабъл“ остана най-полезният играч на паркета за „Рилски“ Ненад Делич, който вкара 15 т., хвана 10 борби и даде 9 асистенции. С „дабъл-дабъл“ се отчетоха още двама негови съотборници – Златин Георгиев с 16 т. и 10 борби и Еван Бруинсма с 11 пункта и 10 борби.
„Рилски спортист“: Бозов 26, Делич 15, Паркър 12, Бруинсма 11, Симънс 3 /Георгиев 16, Стоянов 2, Цветкович, Иванов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*