“Рилски” сътвори чудото! Победа с 13 т. в Пловдив прати самоковци на финал за Купата!

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

Чудото е факт! “Рилски спортист” отстрани “Академик Бултекс 99” и се класира за финала на турнира за Купата на България! Самоковци се промъкнаха до последната фаза на надпреварата след наистина драматичен реванш в Пловдив. Днес нашите момчета спечелиха с 83:70 и след загубата с 86:98 от първия мач продължават напред с аванс от една единствена точица – 169:168.
Още в началото на мача в пълната зала “Сила” във втория по-големина град в България “Рилски” показа, че двубоят няма да е протоколен. Гостите заиграха вдъхновено и още до почивката поведоха с 50:36, като така неутрализираха преднината на “Академик” от първата среща. Последваха силни мигове за домакините, които в средата на последния период намалиха изоставането си до едва 4 т. и всичко изглеждаше приключило. Не така обаче мислеха гостите, които със силна серия от 11:2 отново излязоха напред в общия резултат. Пловдивчани имаха последната дума в серията, но не успяха да организират своето нападение и да я кажат.
Това означава, че възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще срещнат навръх националния празник на България 3 март “Левски Лукойл” в директна битка за Купата. “Сините” също се класираха за финала много драматично. Те спечелиха първия полуфинален мач с “Балкан” в София със 73:62 и след загуба със 7 точки разлика в Ботевград – 80:87, се добраха до решителния дуел. “Левски Лукойл” е 15-крател носител на Купата, като за последно е вдигал трофея през 2014 г. За “Рилски” това ще бъде трети финал в историята на турнира. Самоковци станаха носители на Купата през 2016 г. Освен това те имат и сребърни медали от надпреварата през 2010 г.
Страхотна игра на реванша с “Академик” демонстрира центърът на “Рилски” Еван Равънел. 28-годишният американец завърши с “дабъл-дабъл” от 21 т. и 10 борби за едва 23 минути на паркета! Дерек Райт добави 15 т., капитанът Йордан Бозов реализира 14 пункта, а новоизлюпеният национал Златин Георгиев се отчете с 13 т.
“Рилски спортист”: Райт 15, Бозов 14, Георгиев 13, Тейлър 7, Маринчешки 2 /Равънел 21, Джетър 7, Маринов 4, Иванов/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*