„Рилски“ приема „Черноморец“ навръх Трети март

С истинско дерби между втория и първия във временното класиране на Националната баскетболна лига ще започне новосформираната Първа шестица на шампионата. Още в първия кръг на новия формат „Рилски спортист“ ще приеме лидера „Черноморец“ (Бургас) в своята зала „Самоков“. Това ще стане навръх националния празник на България 3 март, а срещата ще започне по необичайно време – в 13 ч.
Другите два мача от кръга – „Балкан“ (Ботевград) – ЦСКА и „Спартак“ (Плевен) – „Черно море“ (Варна), ще се изиграят ден по-рано – на 2 март, събота.
В програмата на „Рилски спортист“ за Първата шестица се забелязва и странен факт, тъй като самоковци ще трябва да изиграят последователно всичките си пет гостувания от тази фаза на шампионата между 23 март и 13 април. В последните два кръга преди плейофите пък нашите момчета ще приемат „Черно море“ и „Балкан“ на 19 и 24 април.
Съперници във Втората шестица на първенството ще бъдат „Берое“ (Стара Загора), „Ямбол“, „Шумен“, „Академик“ (Пловдив), „Миньор“ (Перник) и „Левски“ (София).

Можете да харесате