„Рилски спортист” обърна в края „Спартак” /Плевен/ и запази надеждите си за 4-ото място

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

„Рилски спортист” победи изключително трудно с 93:88 гостуващия „Спартак” /Плевен/ на 18 април в мач от предпоследния кръг на редовния сезон в Националната баскетболна лига.
Двата тима се вкопчиха в здрав сблъсък още от началните минути. Първоначално домакините имаха лек превес, но плевенчани отвърнаха с висока успеваемост от зоната за 3 точки и набързо стопиха пасива си. Гостите дори посрещнаха края на първото полувреме като водачи в резултата след нанизани общо 10 тройки. Преднината на „Спартак” в третата и четвъртата част на няколко пъти надхвърли 10 пункта, но с цената на много усилия самоковци се върнаха в мача. Основно действащо лице в края на завързания двубой бе гардът Мартин Маринов, който вдъхнови съотборниците си с няколко важни тройки и помогна за късния обрат на тима си. Така „Рилски” измъкна победата с 93:88, а с това запази и шансовете си за четвъртото място преди плейофите. Това все пак изглежда трудно постижимо, тъй като нашите момчета трябва да се надяват на грешна стъпка на „Академик” /Пловдив/, който в последния кръг приема аутсайдера „Черно море”.
Героят в този мач Мартин Маринов бе най-полезен за „Рилски” с 6 тройки и общо 27 точки – негово върхово постижение през сезона. Центърът Малик Диме завърши с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби, а Тони Гуджино добави 15 точки. „Рилски спортист”: Маринов 27, Диме 21, Гуджино 15, Харис 9, Георгиев 6 /Димитров 7, Маринчешки 4, Васов 4/.
Константин Коев бе най-деен за „Спартак“ с 22 точки, а принос за оспорвания мач имаха и четирима бивши състезатели на „Рилски“. Завърналият се в България Иван Лилов се отчете с 15 точки, Денислав Вутев добави 14, а в игра от резервната скамейка се появиха още Тодор Тодоров и Георги Бързаков.
Треньорът на „Рилски“ Людмил Хаджисотиров не можеше да разчита във втори пореден мач на контузените Джейлън Дженкинс и Евгени Хаджирусев, но в крайна сметка техните съотборници успяха да компенсират липсата им. И докато за Дженкинс прогнозите не са чак толкова лоши, то Хаджирусев най-вероятно ще отсъства до края на сезона. 23-годишният плеймейкър е с тежко възпаление на сливиците и едва ли ще се възстанови дори и за плейофите.
В последния кръг от редовния сезон на Националната баскетболна лига самоковци приемат „Ямбол” на 24 април, сряда, от 18 ч.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*