„Рилски спортист” се завръща в Балканската лига

Един от най-успешните тимове в историята на Балканската лига и шампион от първото издание през 2009 г. „Рилски спортист” се завръща в регионалната европейска надпревара. Самоковци ще заменят друг български отбор – „Берое” /Стара Загора/. Това стана факт след като ръководствата на двата клуба се разбраха помежду си, а рокадата бе одобрена от родната федерация и от ръководителите на Балканската лига.
За последно „Рилски” участва в турнира през сезон 2014/2015. Водени по това време от Росен Барчовски, самоковци дори достигнаха до финала, където отстъпиха в две срещи от косовския „Сигал” /Прищина/.
В тазгодишното издание на Балканската лига ще участват 8 отбора, които ще играят помежду си при разменено домакинство. България има още два отбора в турнира – столичният „Левски” и пловдивският „Академик Бултекс”. Останалите участници са черногорския „Ибар” /Розайе/, албанския „Тирана”, косовския „Башкими” /Призрен/ и македонските „Блокотехна” /Гевгелия/ и „Куманово”.
Възпитаниците на Людмил Хаджисотиров ще изиграят първия си мач в турнира на 17 октомври, вторник, когато ще приемат у дома „Левски”. Двубоят от първия кръг между „Башкими” и „Рилски” пък бе отложен за декември с оглед краткото време за подготовка на самоковския тим.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*