Повалихме непобедимия “Кожув” и заплетохме интригата в Балканската лига

Снимка: Ивайло Андреев, www.rilskibasket.com

“Рилски спортист” заплете максимално интригата в група D на Балканската лига, след като надигра на 11 февруари със 74:72 непобедимия до момента състав на “Кожув”. Домакините от Гевгелия имаха 9 поредни победи в турнира и предварително бяха сочени за фаворити в сблъсъка с тима на Росен Барчовски, но на паркета самоковци показаха, че притежават нужната класа, за да се справят със силния противник.
С първия си успех във втората фаза на надпреварата нашите момчета възвърнаха шансовете си за класиране във финалната четворка. Лидер е “Кожув” със 7 точки, а “Рилски” дели второ-трето място със “Сигал” /Прищина/. Двата отбора имат по 6 пункта. Последен е “Сутиеска” /Никшич/ с 4 т.
Двубоят в Гевгелия се превърна в истински рецитал на 35-годишния ветеран Йордан Бозов. Плеймейкърът, преборил наскоро тежко вирусно заболяване, се раздаде, записвайки на сметката си впечатляващите 29 точки! Бозов не трепна от наказателната линия (8/8), постигна 75 % успеваемост от тройката (3/4) и оформи 67 % при изстрелите си от близко разстояние (6/9).
Тони Гуджино пък за пореден път се доказа като истински боец със 17 точки и 11 борби, а изигралият срещата на куц крак Жарко Ракочевич реализира 6 поредни точки в края, преди Златин Георгиев окончателно да прекърши съперника секунди по-рано от сирената.
Двата състава постоянно се догонваха в резултата, като на няколко пъти влизаха в серии от по 8-10 безответни точки. Упоритостта на нашите в последната четвърт обаче беше възнаградена и те си тръгнаха като победители от Македония.
В следващия кръг от лигата – на 25 февруари, сряда, “Рилски” приема “Кожув” в решаващ сблъсък за финалната четворка. Преди това – в събота /14 февруари/, тимът ни е домакин – от 16 ч., на “Балкан” /Ботевград/ в дербито на последния кръг от редовния сезон.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*