Росица Мирчева с два златни медала за купите “Капи” и “Пирин” в Банско

Пет медала спечелиха самоковските скиори от двата гигантски слалома за купите „Капи” и „Пирин”, състояли се на 7 и 8 март в Банско.
Росица Мирчева счупи каръка и след четири сребърни медала през сезона най-после успя да изпревари голямата си конкурентка Елена Стоилова от „Мотен” и да стигне до заветното златно отличие. Нещо повече, състезателката на клуб „Чамкория” спечели и двата старта в Пирин, при това със солиден аванс от съответно 1.46 и 0.80 сек. пред най-близките си преследвачи. В топ 10 в категорията влязоха още Косара Гущерова и Виктория Иванова от „Боровец”.
С два медала се завърна и Георги Бързанов от „Боровец”, който бе втори за купа „Капи” и трети за купа „Пирин” при момчетата до 14 г. Съотборникът му Георги Ковачки завърши шести, а четвърти и девети се наредиха Владимир Кърнолски и Дейвид Славчов от „Чамкория”.
Мартина Иванова се окичи с бронзов медал от надпреварата при 16-годишните за купа „Капи”, докато ден по-късно остана на едва 11 стотни от възможността да дублира постижението си. Кристина Георгиева, също от „Боровец”, пък зае на два пъти осмото място.
За малко с отличията се размина и Мартин Ярловски /„Боровец”/, който даде четвърто и пето най-добро време в двата старта при 16-годишните. Тук първата десетка пък затвори Мартин Маринов /„Чамкория”/.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*