Самоковските скиори окупираха подиума в слалома за купа „Пирин”

Борислав Тодоров и Александър Марков. Снимка: Спортно училище “Никола Велчев” – град Самоков – архив

Общо шест медала – един златен, три сребърни и два бронзови, спечелиха самоковските скиори от състезанията за купа „Пирин”, състояли се на 21 и 22 февруари в Банско.
Най-добре се представиха алпийците ни в слалома при момчетата старша възраст (до 16 г.), където заеха и трите места на почетната стълбичка. Завърналият се от Италия специално за надпреварата Атанас Петров триумфира с общо време от двата манша 1:25.17 мин. Състезателят на клуб „Ледени ангели” се завърна на подиума след като дни по-рано изпусна отличията на старт за ФИС в Загреб, Хърватия, за едва 1 стотна от секундата.
Втори и трети в слалома в Банско се наредиха съотборниците в клуб „Боровец” Георги Бързанов и Георги Ковачки. Преди това те станаха пети и шести в гигантския слалом, където разликата между тях бе само 1 стотна. Шесто и осмо място в двата старта зае Дейвид Славчов от клуб „Чамкория”, а извън топ 10 остана съотборникът му Димитър Тодоров.
Росица Мирчева спечели два сребърни медала от стартовете при момичетата до 16-годишна възраст. Състезателката на клуб „Чамкория” бе изпреварена единствено от Елена Стоилова от столичния клуб „Мотен”. В топ 10 в тази категория се класираха още три наши алпийки – Косара Гущерова и Ивана Василева („Боровец”), както и Виктория Иванова („Чамкория”).
С бронзов медал от Банско пък се завърна Мелина Милева. Състезателката на клуб „Рилец” даде трето време в слалома за момичета младша възраст (до 14 г.). Така тя донякъде навакса за изпуснатия медал в гигантския слалом, когато една стотна я лиши от място на почетната стълбичка. Шеста в слалома тук завърши Алекс Чалина („Чамкория”), а извън топ 10 остана Калина Дюлгярска („Рилец”).
Малшансът да завършат четвърти имаха още двама самоковци. Три стотни от секундата лишиха Александър Марков („Чамкория”) от бронзовия медал в слалома при момчетата до 14 г., докато в гигантския слалом с четвърто време финишира Борислав Тодоров, който от тази година се състезава за столичния клуб „Грийн роуд”. Марков и Тодоров си размениха и по едно пето място в двете дисциплини.
Иначе в топ 10 тук влязоха още Кирил Николов и Димитър Божков от клуб „Рилец”, а малко по-назад в класирането останаха Владимир Атанасов, Денислав Вакарелски и Борис Маскальов от „Чамкория”, както и Георги Манов („Боровец”).

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*