Самоковска писателка представи свои книги в Благоевград и областта

Като представител на благоевградския литературен клуб „Порив“ самоковската писателка Яна Василева гостува на 16 април в обновената детска градина „Великденче“ в санданското село Склаве, Благоевградска област. По покана на Снежана Георгиева от читалище „Св. Климент Охридски“ Яна се срещна в читалищната библиотека с малчугани от детската градина в голямото село и ги запозна с двете свои детски книги – „Усмивката на Леа“ и „Леа + Перла“.
Сред присъстващите беше и главната героиня Леа, която като участничка в известната благоевградска фолклорна група „Веселина“ с ръководител Веселинка Боянова се изяви с изпълнение на тамбура.

Децата слушаха в захлас, после взеха дейно участие в непринудения разговор, като споделиха своите любими приказки, стихотворения, занимания. Директорката Светла Граматикова зарадва с цветя гостите. Всички се убедиха колко полезен, а и вълшебен е светът на книгите.
На следващия ден двете книги бяха представени в рамките на „Маратон на четенето“ и в детския отдел на Регионалната  библиотека „Димитър Талев“ в Благоевград пред първокласници от местното СУ „Иван Вазов“ с класен ръководител Янка Шейтанска.

Яна Василева и дъщеря й Леа с усмивки и позитивизъм успяха да „преведат“ своите слушатели в приказния свят на книгата. В „Усмивката на Леа“ се разказва за малкото момиче, което обича балета, но пък не говори, не поздравява другите деца, а след урока си тръгва тихомълком. Всичко това се променя рязко благодарение на една голяма и щастлива усмивка на лицето й, с която започва да печели приятели. Историята е посветена на всички деца, които се изразяват по-лесно чрез изкуството и правят света по-красив и по-светъл.
Не по-малко интересна е и втората творба – една нежна и трогваща детските сърца зимна приказка, написана на основата на истински преживявания.
Леа, която сега е в четвърти клас, поздрави децата с песен, а след това всички запяха и заедно създадоха истинска празнична атмосфера.

Можете да харесате