Самоковските волейболисти спечелиха регионалния етап на държавното първенство

Прави: Любомир Йорданов – помощник-треньор, Иван Димитров, Георги Трифонов, Валентин Николов, Мирослав Иванов, Валери Крумов (к), Андрей Райчев – треньор
Клекнали: Владимир Захариев, Александър Шаренкапов, Никола Гиров, Божидар Костадинов (л)

Юношите на волейболен клуб „Самоков” спечелиха своята група от регионалния етап на държавното първенство след три поредни победи над връстниците си от Благоевград, Сандански и Кстендил. Срещите от този поток се играха на 6 и 7 февруари в Благоевград.
Именно домакините оказаха най-сериозна съпротива на нашите момчета в първия мач от групата. Двата тима изиграха страхотен двубой, който продължи над два часа и половина и ще се помни дълго време. Благоевградчани спечелиха маратонския първи гейм с 37:35, но това не сломи гостите и те обърнаха резултата в своя полза след 26:24 и 25:18. Домакините взеха четвъртия гейм с 25:16 и пренесоха битката в решителен пети гейм. Подемът в играта на благоевградчани продължи и в тайбрека, когато те поведоха с 8:4. Самоковци обаче не се предадоха и осъществиха още един впечатляващ обрат, за да вземат гейма с 15:13, а с това и да спечелят паметния сблъсък.
Възпитаниците на треньора Андрей Райчев показаха не само завидни технически умения и психическа устойчивост, но и отлична физическа подготовка. Само няколко часа по-късно те излязоха отново на паркета срещу „Медиус Волей” (Сандански) и наложиха волята си с категоричното 3:0.
Вече в небеля младите ни съграждани отказаха съпротивата и на „Велбъжд” (Кюстендил) след победа с 3:1.
Успехът на ВК „Самоков” е още по-сладък, тъй като по-голямата част от състезателите в отбора са десетокласници, а по регламент в състава могат да участват младежи до 18-годишна възраст.
В следващия етап на държавното първенство ще бъде сформирана нова група от четири отбора, а съперниците ни ще станат ясни в края на февруари.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*