Юношите младша възраст на футболния „Рилски спортист” станаха първенци в областта

За първи път от доста години юношите младша възраст на „Рилски спортист” спечелиха първенството на Софийска област. При това младите самоковци вдигнаха купата с добра игра, а и с доста по-млади футболисти, избрани от треньорите Петър Аджов, Васил Киров и Калоян Попов.
Възпитаниците им показаха не само игрови умения, но и шампионски характер на терена, като не трепнаха при домакинството на „Балкан” /Ботевград/ в решителния мач в групата. Той се състоя на 9 май и бе спечелен от нашите момчета с класическото 3:0 след попадения на Димитър Алакушев, Валентин Хаджилазов и Георги Даганов.
Така „Рилски” оглави крайното класиране с 32 точки и голова разлика 62:11, като през сезона постигна 10 победи и записа по две равенства и загуби. След нашите в подреждането са „Спортист” /Своге/ с 30 т., „Балкан” с 26, „Германея” с 22, „Бенковски” /Костенец/ с 20, „Рилски спортист-Самоков” /отборът от школата на Димчо Маринов, отказал се от участие по време на кампанията/ със 17, „Рилец” /Говедарци/ с 10 и „Спортист” /Драговищица/ с 1 т.
Не случайно четирима от юношите ни вече дебютираха като титуляри в мъжкия футбол – Атанас Белемезов, Георги Даганов, Димитър Виденов, както и Димитър Алакушев, станал голмайстор на юношите с 11 попадения. Похвали заслужава и Денис Зашев, оформил с Атанас Белемезов стабилна двойка в центъра на защитата, макар и доста по-млад от тази възрастова група.
Очаква се Петър Аджов да гласува доверие на част от юношите при предстоящото гостуване на мъжкия състав на клуба на „Велбъжд” в Кюстендил на 1 юни – в мач от последния кръг на Югозападната Трета лига.
„Рилски спортист”: Александър и Денис Зашеви, Атанас Белемезов, Валентин Хаджилазов, Веселин Додов, Владимир и Георги Станоеви, Георги Даганов, Дарин Ковачев, Димитър Алакушев, Димитър Виденов, Иван Починков, Лъчезар Богданов, Любомир Иванов /вратар/, Панчо Михайлов, Радостин Георгиев, Румен Бранков, Юлиян Асенов.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*