Самоковският Ротари клуб награди талантливи младежи

Петима изявени ученици бяха наградени за научните си постижения от самоковския Ротари клуб на церемония в понеделник, 25 септември, в Ритуалната зала. Парични премии получиха Валентина Клисарска /12 клас/, Деяна Шевченко /8/ и Светослав Иванов /11/ от ПГ „Константин Фотинов”, Радост Туджарска /12/ от СУ „Отец Паисий” и Радина Огнянова /7/ от ОУ „Митрополит Авксентий Велешки”. Заедно с тях в залата присъстваха и класните им ръководители и/или подготвящи учители Радостина Радойкова, Албена Въжарова, Стефанка Митрева, Борислава Стефанова и Славея Петрунова.
„Решихме да направим церемонията публична, за да покажем колко е важен добрият пример на тези младежи. Смятаме, че не само властимащите трябва да поощряват постиженията на талантливите ни ученици, но е нужно и самото ни общество да ги стимулира”, заяви при откриването адв. Екатерина Вададжийска – церемониалмайстор и ръководител на Комисията по връзки с обществеността на самоковските ротарианци.
Наградите на заслужилите ученици връчи пък президентът на клуба Христо Белстойнев. В залата бяха и много от останалите членове на доброволческата хуманитарна неправителствена организация.
Както „Приятел” вече писа, Валя спечели първо място и екскурзия до Москва с реферата си в националния ученически конкурс „Не се гаси туй, що не гасне”. Деяна се е класирала първа в областния кръг на олимпиадата по математика. Светослав е дал втори резултат на националния кръг на олимпиадата по немски език. Радост е организатор на форум за кариерно развитие, стипендиант на Община Самоков и фондация „Комунитас”, победител е в конкурс за компютърна рисунка „Приказките” и се е класирала втора във „Виртуална пролет”. Радина е била първа на областния кръг на олимпиадите по история и математика и втора в националното състезание „Моята родина”.
За настроението на присъстващите се погрижиха атрактивните танцови прими от студио „Кати” с ръководител Катрин Митева. Изявиха се и участници във фолклорния танцов ансамбъл „Самоков” с ръководител Борислав Искрев, които приканиха всички да се хванат на общо хоро.
От Ротари клуб поясниха, че средствата за паричните поощрения на младите таланти са събрани на новогодишното благотворително тържество в края на 2016 г.

Делян Василев

 

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*