Самоковски пенсионери подкрепиха колегите си от Световрачене след трагедията край Своге

Открито писмо до Клуба на пенсионера в село Световрачене

Мили световрачени, пишем ви и много трудно намираме точните думи да изкажем нашата съпричастност за случилата се трагедия. Знаем, че не сме единствените, които са потресени от това, но държим да изкажем дълбоката си скръб и съболезнования на всички семейства, чиито близки загинаха в нелепата катастрофа, и на всички вас, които, знаем, страдате не по-малко.
И ние сме един голям колектив, членове на Клуба на пенсионера към Трети и Четвърти квартал в Самоков. Живеем като вас задружно. В това намираме живеца в нашето ежедневие. Като задружно семейство сме. Пътуваме често на екскурзии. И никой не помисля за най-лошото в такъв момент. А то идва, когато най-малко го очакваш.
Държим да подчертаем, че и нашето мнение относно вината на вашия шофьор е като вашето. И ние като вас ангажираме един и същи автобус, с един и същи шофьор – той е като неразделна част от колектива ни. И той е с дълъг стаж по пътищата и му вярваме безрезервно. Не бива цялата вина за невинните жертви да се хвърля върху водача на превозното средство. Горко на всички български шофьори, най-вече на тези, които карат автобуси с повече хора – много са пътищата в страната ни в безобразно състояние, създаващи постоянно екстремни ситуации, а водачите носят отговорността за пътниците. Тежко бреме! Дано държавата погледне реално на ситуацията и състоянието на това шосе, а съдът да оправдае този изстрадал човек. Неговият живот и така вече е прекършен и заклеймен с този ужасен спомен.
Знаем, че не се преглъща такава скръб лесно. Някои се радват, че са оцелели, други си мислят: „Защо не бях аз, не другите, особено младите…” Но да знаете, че много хора са с вас, много хора насочват молитви за загиналите и техните близки, за шофьора, набеден с вината за случилото се.
Нека всичко това не помрачи дълго живота в клуба, нека Бог даде сили на всички ви да се изправите и да продължите напред.
Дано успеем да се срещнем – някога, някъде – да се опознаем и да разменим опит в пенсионерските си изяви.
Бог да е с вас!

Управителен съвет и Контролен орган на Клуба на пенсионера в Трети и Четвърти квартал – Самоков
Председател на УС: Зорница Матина

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*