Самоков приема финалите на Шампионската лига по мини футбол?

Снимка: Александър Чавдаров

Изключително престижно домакинство на финалните четворки на най-силните първенства по мини футбол в България – Шампионската лига и Лига Европа, може да получи градът ни чрез Спортния комплекс в двора на Спортното училище. Стопанинът Георги Георгиев подаде заявка за тази цел по време на тегленето на жребия за следващия етап от елиминационната фаза на двете надпревари във Варна на 13 януари. Желание за домакинство са заявили и обекти от Русе, Габрово и Слънчев бряг. Очаква се яснота по въпроса да има към края на януари, а самите финали да се състоят в началото на лятото.
Както е известно, Спортния комплекс в Самоков разполага с две отлични оградени игрища с изкуствена настилка и осветление, което позволява мачовете да се играят и привечер. Изградените съблекални към комплекса също отговарят на изискванията на Българската асоциация по мини футбол. Стопанинът Г. Георгиев, който е член на БАМФ, неведнъж се е доказвал като отличен организатор на общински турнири. Той има и уверението на кмета Владимир Георгиев, че Общината подкрепя начинанието.
Шанс да стигне до финалите на Шампионската лига има и един самоковски отбор. „Холандците” преодоляха груповата фаза, а след това отстраниха и „Мосад” /Асеновград/ в първия елиминационен кръг. Сега жребият отреди „лалетата” да срещнат на 1/8-финалите на ШЛ столичния тим „Актив комерс”, като мачовете са насрочени за 1 и 15 април.
Двубоите от двете надпревари се радват на сериозен зрителски интерес и се предават на живо по най-големия спортен портал на България Sportal.bg.
В момента се уточнява регламентът и на друго национално състезание по мини футбол. Предвижда се големи градове от страната да излъчат по един сборен отбор-участник и да се сформира своеобразно „мини световно първенство на България”. Името не е случайно, тъй като е възможен вариант за провеждане на проявата по време на шампионата на планетата по футбол в Русия.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*