Самоков става столица на мини футбола в България на 2 и 3 юни

Снимка: Александър Чавдаров, архив

Истински футболен десант се очаква в града ни в събота и неделя – на 2 и 3 юни. Тогава в Спортния комплекс в двора на Спортното училище, ще се изиграят финалните четворки на двата най-силни турнира по мини футбол в България – Шампионската лига и Лига Европа, организирани от Българската асоциация по мини футбол /БАМФ/. Над 120 души ще пристигнат за състезанията, които се очакват с огромен интерес в средите на този спорт.
Техническата конференция е насрочена за 14 ч. в събота, 2 юни, в конферентната зала на хотел „Арена”, а час и половина по-късно, вече на игрището, проявата ще бъде официално открита. В събота ще се изиграят полуфиналните срещи в двете надпревари. Мачът на откриването започва в 16 ч. и ще противопостави „Оптимист” /Бургас/ и Milky Group Bio /Сф/. В другия сблъсък в Лига Европа от 17.15 ч. ще се срещнат АФК „Верея 1995” /Стара Загора/ и El Stars /Елин Пелин/.
По-късно същата вечер – от 18.30 и 19.45 ч., ще се състоят и двубоите, които ще определят финалистите в Шампионската лига. В първия мач умения ще премерят „Малки страсти” /София/ и „КЦМ 2000 груп” /Пловдив/. Последният мач за деня е между миналогодишните шампиони от столичния „Лев Инс” и съгражданите им от „Актив комерс”, отстранили след дузпи в 1/8-финалите самоковския състав „Холандците”.
Мачовете за третото място ще се играят в неделя от 10.45 и 12.30 ч., а финалите са насрочени за 13.15 и 14.30 ч. Церемонията по закриването и награждаването пък започва час по-късно. Победителят в Шампионската лига ще добие правото да участва в Европейското първенство в Словения.
Арена на очакваните с нетърпение спортни битки ще стане новото игрище в Спортния комплекс, а съседното ще бъде използвано за тренировъчен терен. Мачовете ще бъдат предавани пряко по „Спортал ТВ”, а кадри за свои актуални предавания ще изготви и Българската национална телевизия. Спонсори на двете финални четворки на местно ниво са фирмите „Компир”, „Кирсто”, „Кедър лес”, „Персей”, My Market и чай „Алин”, а съдействие и подкрепа оказва и Общината.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*