„Холандците” се класираха за финалите на турнира по мини футбол „Лига България”

Самоковският отбор „Холандците” се класира за финалната четворка на втория по сила турнир в страната „Лига България”, съобщи регионалният представител на Българската асоциация по мини футбол Георги Георгиев.
Това стана факт след като на 2 юни на неутрален терен в Стара Загора самоковци спечелиха с 4:3 мача си от четвъртфиналната фаза на надпреварата срещу „Мон Крис” /Бургас/. Два пъти за „оранжевите” вкара Ивайло Захариев-Пиф, а по веднъж се разписаха бившият младежки национал Красен Николов и Мартин Христов. Така нашите момчета сефтосаха по най-добрия начин новите си екипи, осигурени от спонсора „Ефбет”.
Финалният турнир ще се проведе на 6 и 7 юли в Пловдив, където в спор за място на финала „Холандците” ще се изправят срещу „Ремиза” /Стара Загора/. Другият полуфинал пък ще противопостави отборите на FC WORDS /Несебър/ и Milky Group Bio /София/.
Самоковските футболисти записаха 5 последователни победи, за да стигнат до пряката битка за разпределението на медалите. В груповата фаза те надделяха с 13:6 над „Костандово” и 5:2 над „Стабилните” /София/, след което отстраниха в директни сблъсъци съставите на „Атлетик” /Враца/ с 4:0, Green Planet /Благоевград/ с 6:2 и вече споменатия „Мон Крис” /Бургас/ с 4:3.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*