Самоков участва в кампанията „Моят зелен град”

Градът ни бе включен в 10-ото юбилейно издание на екологичното начинание „Моят зелен град”, организирано от „Кока Кола” – България в партньорство с „Екопак”. В Самоков участниците в акцията благоустроиха и почистиха площи в Туристическата градина, а после засадиха декоративна растителност и жив плет край новоизградената площадка с фитнес уреди на открито в горния край на парка.
По-късно доброволците собственоръчно направиха и боядисаха пейки, които бяха поставени край друга фитнес площадка, изградена наскоро – в двора на СУ „Никола Велчев” /западно от общежитието/.
Целта на „Моят зелен град” е да се популяризира грижата за околната среда като неизменна част от ежедневието на всеки човек и на обществото като цяло.
Организаторите споделиха, че не случайно са избрани двете фитнес площадки, тъй като те са предназначени за млади хора и ученици, а целта е именно у тях да се възпитава добро отношение към околната среда и поддържането на чистотата.
Междувременно от „Експрес логистика и дистрибуция” по същото време пък са чистили коритото на Искъра от Бели Искър по посока на Говедарци. Запознати казаха, че са събрани големи количества отпадъци, останали от „дивото” къмпиране по тези места през лятото.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*