Сдружение „Сили имам да се боря” събра над 3000 лв. на благотворителен бал

Благотворителният бал на Сдружението на жени с онкологични заболявания и техните сподвижници „Сили имам да се боря”, състоял се на 12 декември в ресторанта на хотел „Арена”, събра 3150 лв. Парите ще се използват за благотворителни цели – профилактични мероприятия срещу рака на гърдата, провеждане на здравни беседи, подкрепа на жени, получили тежката диагноза, и др.
Традиционната проява премина под мотото „Розова Коледа”. Известно е, че розовият цвят символизира борбата срещу рака на гърдата. Вече три години балът е символ на надежда и на приятелски протегната ръка, на доброта, топлота, човешки взаимоотношения.
Инициаторки са сестрите Анита и Елица Симитчиеви. Те са продължители на благородното дело на своята майка Ирина Симитчиева, основала преди години самото сдружение.
Балът бе съпроводен с търг на картини, изготвени по проект „Заедно срещу рака”, изпълняван в партньорство с фондация „Ценности, благоденствие, просперитет”. В продължение на три месеца са работили ателиета по метода за рисуване с пръсти и в тях са участвали членове и приятели на сдружението. Те са сътворили в една приятна обстановка и атмосфера общо 23 маслени платна.
„Когато човек работи без големи очаквания, само с ръцете и сърцето си, картините съчетават най-доброто от всички участници, взети заедно, и сякаш става една обща творба“, възкликна представителката на фондация „Ценности, благоденствие, просперитет” Ралица Руменова.
За това, че Общината е постоянен добър партньор на сдружението, бе връчена грамота на зам.-кмета Люба Кленова.
Събралите се бяха истински зарадвани от песните и стиховете на даровитите млади певици от вокална група „Медени звънчета“, коледарите и участниците в танцовата формация „Самодивче“ при ОУ „Митрополит Авксентий Велешки“. Своеобразна покана за танци и веселие бяха и вълнуващите изпълнения на Габриела Даганова. Участниците в програмата също заслужиха грамоти.
Сдружението „Сили имам да се боря” е известно със своята безкористна и успешна дейност. По време на организираните безплатни профилактични прегледи в града ни за рак на гърдата се изследват над 200 жени годишно. Много добри са резултатите и от провежданите традиционни акции за даряване на кръв.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*