Сестри Аджови пяха в родния си Самоков, наградиха ги с почетни плакети

В рамките на Шестия фестивал на старата градска песен по покана на кмета Владимир Георгиев на 6 октомври в читалище-паметник „Отец Паисий” концерт изнесоха нашите прочути съгражданки сестри Аджови.
Не само пяха Вяра и Надежда, раздадоха се от сърце и душа. Припомниха, че майка им е трънчанка, а баща им – самоковец. Че пеят от малки, още като ученички са се изявявали на сцена.
„Това читалище ни направи певици. Веднъж на концерт в града ни беше пристигнал Румен Аврамов. Слушал ни, а после дойде зад кулисите и ни каза на първо число да се явим за радиозапис. Така се започна…”, сподели Надя.
Сегашния си концерт в читалищния салон пък близначките започнаха с песен от родния край – „Юнак върви”. В памет на майка си изпълниха песен на Гюрга Пинджурова. Поздравиха и лично кмета Георгиев с творба, в която се казва: „За да има гореща любов, трябва чувства да има, трябва песен да има…”
На въпрос коя е любимата им песен, двете известни самоковки отговориха, че имат китка от любими произведения и сред тях са „Жалба за младост” и „Отвори ми, бело Ленче”. От по-голямата им сестра научили песента за нараненото сърце и кадифения поглед на жената… Пели с оркестъра на Борис Карлов…
Двете са много привързани една към друга, обичат се и се срещат често – било в София или в Самоков.
Когато тръгвали от столицата, до Мечката мълчали, а оттам насам започвали да пеят. Толкова много обичат своя край, че го наричат Рая на земята.
Започнали кариерата си с „Айде, легнала е Лиляна”. Не било в техния стил, но направили успешен експеримент със „Судбо моя”.
Повече от 50 години талантливите сестри са на сцената и не се дават. Преди месец празнуваха и юбилейна годишнина.
За успехите им и за любовта, която раздават на хората, кметът Георгиев им връчи почетни плакети на Самоков и красиви букети с пожелание още много години да ни радват с прекрасните си изпълнения.

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*