Силни мачове за БК „Рилски спортист“ и второ място на турнира в Ботевград

„Рилски спортист” спечели сребърните медали от мемориалния турнир в памет на Георги Христов, състоял се на 9 и 10 септември в Ботевград.
Самоковци се справиха на полуфинала със съпротивата на бронзовия медалист в Националната баскетболна лига „Берое” след успех с 87:80. Ключова за развитието на мача бе втората част, в която възпитаниците на Людмил Хаджисотиров обърнаха резултата в своя полза и поведоха с 48:38 – преднина, която не изпуснаха до края на двубоя. Новото попълнение Игор Кесар бе най-резултатен с 21 точки, а по 18 и 15 пункта добавиха Брендън Браун и Ксавиер Джонсън.
Безспорно обаче най-позитивната новина от срещата бе завръщането в игра след 7-месечно отсъствие на капитана на „Рилски” Йордан Бозов. В рамките на 9 минути 40-годишният ветеран постигна 8 точки и даде заявка, че въпреки сполетялата го тежка травма отново ще бъде истински лидер на отбора.
„Мислех да се откажа след края на миналата кампания, но получих тази контузия и не исках след толкова години в залата да ме изкарват на ръце в последния ми мач. Това ми даде сили да се преборя с неприятностите и затова смятам да изиграя още една година. Чувствам се физически добре и за мен сега това е най-важното”, сподели след срещата Бозов. Носителят на три златни медала от турнира за Купата на България определи и голямата си цел и мечта за предстоящия сезон – да играе финал в първенството с екипа на „Рилски спортист”.
Още на следващия ден Бозов и компания играха на финал, но в турнира в Ботевград. Съперник бе местният „Балкан”, който надделя драматично с 86:84 и спечели трета поредна купа от надпреварата. Двата тима постоянно си разменяха водачеството в мача и задържаха интригата до самия му край. Тогава националът Димитър Димитров бе точен на два пъти от фаул линията и донесе победата на „зелените”.
Златин Георгиев завърши с дабъл-дабъл от 19 точки и 11 борби за „Рилски”. Браун се отличи със 17 пункта, а датският национал Йонас Зохоре Бергстет и Данчо Бозов се отчетоха с 11 и 10 точки.
Втората неприятна вест след загубата бе контузията на Игор Кесар, който напусна мача през втората част заради счупен нос.
Трети на турнира в Ботевград завърши „Берое”, победил в спора за бронза „Охрид” с 88:84.
Именно с тима от Северна Македония трябва да играе по програма „Рилски спортист”. Очаква се нашите момчета да изиграят две контроли край Охридското езеро на 14 и 15 септември.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*