“Рилски спортист” победи “Академик” в Пловдив с 95:91

„Рилски спортист” победи с 95:91 „Академик” в зала “Сила” в Пловдив на 12 януари и така спечели втори пореден напрегнат двубой в Националната баскетболна лига.
Всъщност самоковци владееха инициативата през цялата среща, но така и не успяха да се откъснат решаващо преди заключителните минути. Именно тогава настъпи голямата драма, която обаче имаше положителна развръзка за гостуващия отбор.
Брендън Браун се отличи за „Рилски” с 23 точки, а Ксавиер Джонсън добави 21. Игор Кесар бе близо до дабъл-дабъл със 17 пункта и 8 борби, а капитанът Йордан Бозов изигра важна роля в последната част, за да завърши с 10 т.
Шакир Смит от домакините бе над всички на паркета с 33 т., докато бившите гардове на самоковския отбор Александър Груев и Адриян Секулов не успяха да наклонят везните в полза на сегашния си тим.
„Р. спортист”: Браун 23, Джонсън 21, Желев 6, Георгиев 4, Зохоре 4 /Кесар 17, Бозов 10, Васов 7, Хаджирусев 3/.
Победата позволи на нашите момчета да се настанят на третото място в класирането с равен актив от по 11 победи и 4 загуби с „Берое”. В следващия кръг предстои директен дуел за място в топ 3 на шампионата между двата състава. Двубоят е насрочен за 18 януари, събота, от 18 ч. в „Арена Самоков”.

х х х

София чрез зала „Универсиада” и „Левски Лукойл” ще бъде домакин на турнира за Купата на България. Двубоите ще се състоят от 6 до 9 февруари. Жребият ще се тегли на 3 февруари.

х х х

Глоби отнесоха нашите от федерацията след срещата с „Балкан” в „Арена Самоков” в края на декември. За техническо нарушение старши треньорът Людмил Хаджисотиров е глобен с 300 лв., а клубът е санкциониран с 500 лв. за хвърляне на терена на предмети, опасни за здравето на участниците в срещата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*