Симона Скробанска спечели слалома за купа „Бороспорт”, Силвия Маджарска – трета

Скиорката Симона Скробанска остави купата от състоялия се по-рано днес слалом за купа „Бороспорт” в Самоков. Младата ни съгражданка, която от този сезон кара за клуб „Юлен“ в Банско, бе втора след първия манш, но със силно спускане във втория успя да изпревари румънката Диана Рентеа и да излезе начело в женската надпревара. Третото място зае още една самоковка – опитната Силвия Маджарска от клуб „Чамкория”, която показа добра техника и стабилни нерви, за да изпревари с 13 стотни четвъртата Сила Кара от Турция. Петото място пък бе заето от още една наша съгражданка – алпийката на клуб „Боровец” Никол Николова.
Първото място при мъжете зае Йоанис Антониу от Гърция, който неизменно се качва на подиума в последните три издания на надпреварата за купа „Бороспорт”. Втори и трети се наредиха състезателите на „Юлен” и на националния отбор Калин Златков и Йоан Тодоров. Самоковецът Георги Околски даде шесто време с изоставане от 2.10 сек. зад победителя, а съотборникът на Околски в клуб „Боровец” Антон Томов завърши 12-и.
В слалома, който бе включен в календара на Международната ски федерация /ФИС/, участваха 49 скиори от Румъния, Турция, Гърция, Македония, Албания и България. Трасетата за двата манша на писта „Мартинови бараки 4” бяха подредени от Иван Гребенчарски и Димитър Христов. Те поставиха по 50 врати пред алпийците, които трябваше да се справят и с гъстата мъгла, обхванала най-стария планински курорт на Балканите.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*