Скиорът Атанас Петров влезе в топ 10 на света

Детето-чудо на българските алпийски ски Атанас Петров продължава със силните си изяви в Италия, където кара своя пореден сезон. Синът на бившата сноубордистка и наша съгражданка Мария Димова и съпругът й Атанас Петров-старши този път блесна на още по-голяма сцена, като финишира в топ 10 на световното първенство за състезатели до 14 години, състояло се на 31 януари и 1 февруари в курорта Фолгария.
Въпреки че участва с предпоследен стартов номер, когато и условията на пистата са доста влошени, Наско завърши на престижното 9-о място в слалома. Така той оглави своеобразното класиране на българските участници и напълно заслужено намери място в световния елит в своята възрастова група.
Петров-младши демонстрира бързина и умения и в гигантския слалом, където даде 11-о време, макар отново да стартира с доста заден номер.
13-годишният самоковец затвърди отличните впечатления на 2 февруари, когато се качи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, като триумфира в третия кръг от регионалната надпревара на провинция Сондрио. Наско показа, че все по-малко тайни има за него в света на ските, като този път бе най-бърз и в скоростния супергигатски слалом.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*