Скиорът Атанас Петров с първа титла за сезона в Италия

Самоковският талант в ските Атанас Петров напомни за себе си още в първите дни на новата 2022 г. 15-годишният ас триумфира в супер гигантския слалом при момчетата до 16 г. на националния шампионат на Италия, състоял се на 16 януари в курорта Тему, провинция Бреша.
Въпреки че не е имал интензивни тренировки в една от най-скоростните дисциплини в ските, Наско намери най-точния и бърз път между вратите по трасето и единствен от многобройните си конкуренти преодоля 314-те метра денивелация за под 56 сек. Той си осигури златния медал с време от 55.96 сек., като изпревари с 12 стотни от секундата най-близкия си съперник – Леонардо Федерико Гамба. Трети пък се нареди Микеле Ферари (56.17 сек.).
Успехът бе първи за Атанас Петров-младши през сезона, като досега той имаше още две качвания на подиума след второто си място на гигантски слалом и трето – на слалом.
Така младият ни съгражданин защити реномето си на един от най-изявените и постоянни алпийци в своята възрастова група на Апенините и записа ударно начало в новия си клуб.
Сложната пандемична обстановка представляваше голямо предизвикателство за Петров и семейството му в последно време и в крайна сметка той се записа на индивидуална форма на обучение към СОУ „Отец Паисий” в родния си Самоков, откъдето получи топъл прием и съдействие при оформянето на сложната документация по преместването от италианската в българската образователна система.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*