Ски-център „Ястребец” отваря зоната на 15 декември с намалени цени на лифт картите

Снимка: https://trafficnews.bg

Боровец ще приеме първите скиори за новия сезон още в събота, 15 декември, когато ще заработи ски-център „Ястребец”. Най-нетърпеливите ще могат да се спуснат по пистите „Попангелов” и „Ястребец 3” на преференциални цени – 30 лв. за възрастни и 15 лв. за деца. Намалението ще важи до 21 декември, когато, по всяка вероятност, ще бъде открит и новият зимен ски сезон в най-стария планински курорт на България.
Кабинковият лифт също ще работи на 15 и 16 декември, събота и неделя, но само за любители-туристи, които искат да се докоснат до необятната красота на Рила.
Иначе подготовката в Боровец за предстоящия ски сезон продължава усилено. Във всеки момент с подходящи температури и условия снежните инсталации в ски центровете „Ситняково“ и „Ястребец“ правят технически сняг.
За да бъде пълноценно преживяването по пистите на Боровец, лифтовете и съоръженията ще заработят само при солидно заснежени и добре обработени трасета. За радост на ценителите на зимните спортове застудяване и снеговалеж се очакват в близките дни.
Актуалната обстановка в курорта може да се следи на уеб-камерите в сайта на Боровец, които показват обстановката на ключови места в курорта в реално време.
От „Бороспорт“ напомниха и за някои оферти, които нямат аналог в региона. Сезонната лифт карта с включено нощно каране е на цена от 1000 лв. за възрастен и 700 лв. за дете. Само Боровец предлага и сезонна лифт карта за делнични дни пак с включено нощно каране на цена от 500 лв. за възрастен и 300 лв. за дете. Тази уникална делнична карта е подходяща за хора с гъвкаво работно време, студенти, пенсионери и други, които могат да се възползват от по-малко натоварените дни през седмицата.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*