Треньорът на ФК „Рилски спортист 2011” Петър Аджов: „Доволен съм от момчетата”

Настъпването на зимната пауза в шампионата бе и повод да се обърнем към наставника Петър Аджов, за да сподели от първо лице мнението си за представянето на неговите възпитаници.
„Смятам, че играхме прилично и затова съм доволен от играта на момчетата. В началото на сезона бях притеснен заради слабата игра в контролите и неблагосклонната програма, но в хода на първенството бяхме надиграни само от лидера „Хебър” /Пз/ и втория „Оборище”, коментира Аджов. Той изрази съжалението си, че тимът е изпуснал доста точки в края и поради липса на късмет, но все пак смята, че Фортуна е била справедлива и има някакъв баланс в резултатите на тима.
„Особено съм доволен от смелото навлизане в мъжкия футбол на няколко млади момчета – Стилиян Бонев, Петър Рогозански и Александър Иванов. Разбира се, на ниво бяха почти всички играчи, към някои имам известни забележки и по-високи очаквания, но като цяло оценката ми е положителна”, потвърди старшията. Той заяви, че и занапред ще се търсят перспективни млади кадри, които да развият своите умения в Самоков. Наставникът подчерта обаче, че те трябва да заслужат мястото си в тима, а не това да става даром.
През пролетта ще се търси надграждане на постигнатото, надиграване и най-ефективно противопоставяне на съперниците според моментните възможности. Целта е да се изгради една стабилна основа, върху която евентуално да се стъпи, за да се преследват по-виски цели догодина.
След време на финансова несигурност най-накрая изглежда, че този проблем вече не е на дневен ред. „В клуба има стабилност благодарение на Община Самоков и на благодетеля Христо Крушарски и поетите от тях ангажименти към футболистите и треньорския щаб са изпълнени”, заключи Аджов.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*