Софийска област ще си сътрудничи с полско воеводство и корейски регион

Областният управител Илиан Тодоров се срещна на 7 юни с посланика на Полша Кшищоф Краевски по негова покана.
Двамата са обсъдили възможностите за продължаване на традиционно добрите междудържавни отношения на регионално ниво чрез сключване на споразумение за сътрудничество в сферите на икономиката, инвестициите, културата, туризма и спорта между Софийска област и Мазовското воеводство. Посланик Краевски е бил категоричен, че ще съдейства за сключване на споразумението и за среща между Тодоров и управителя на воеводството Здислав Сипиера.
Вече е отправена покана към Сипиера да посети България и специално Софийска област, за да се запознае на място с традициите, културно-историческото наследство и настоящето на нашия регион.
На следващия ден Ил. Тодоров се срещна и с посланика на Корейската народно-демократична република Ча Гон Ил и предложи при желание от корейска страна да се постигне споразумение за сътрудничество с регион Пхенян. Севернокорейският посланик одобри идеята и изрази желание да се задълбочат икономическите взаимоотношения с България и в частност със Софийска област. Във връзка с това Тодоров запозна Ча Гон Ил с индустриалните зони в областта ни и с възможностите за бизнес.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*