Стефан Докузов с хуманен жест към Дома за стари хора в навечерието на Коледа

Управителят на фирма Balkan PMS Стефан Докузов направи поредното си добро дело през последните години, като дари завивки и 50 комплекта спално бельо – долен и горен чаршаф и калъфки, на обитателите на Дома за стари хора „Сем. Д-р Калинкови”. Докузов предаде комплектите лично на шефката на дома Виолетка Павлова на 20 декември и пожела на всички домуващи весело посрещане на празниците, здраве и ентусиазъм през новата година. Подобни благотворителни акции не са рядкост за Докузов и неговата фирма, която в последните години подава ръка на младите хора от Центъра за настаняване от семеен тип, както и на футболистите от школата на „Рилски спортист”.
Директорката Павлова благодари най-сърдечно за навременното дарение. Тя използва случая и да изрази признание на всички хора и учреждения, които са се сетили за възрастните от дома в предпразничните дни: Сотир и Захари Велчеви от фирма „Диамант” с дарението на апарати за мерене на кръвно налягане и десертни рула; фирма „ИвПо” за предоставените безалкохолни напитки; аптека „Авицена” за новата секция; фирма „Сиси” за дарената бяла техника, телевизор и дрехи; фирма „Компир” за домакинската печка; Сотир Немов за десертните рула.
В. Павлова подчерта, че всичко това е станало възможно благодарение на усилията и съдействите на ски учителката Красимира Георгиева, която цяло лято била неотлъчно до възрастните хора – извеждала ги на излети с чужка-пръжка, играела гимнастика с тях и пр., а сега активизирала своите познанства и предизвикала своеобразната лавина на доброто.
Наскоро в дома гостували и самодейци от читалище „Младост”, които веселили възрастните хора над два часа. Ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” пък украсили стените с красиви рисунки.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*