Събрахме 417 тона боклук

Близо 7 хил. доброволци от цялата община са се включили, по данни на общинската администрация, в кампанията „Да изчистим България за един ден”.
Най-масово бе участието в почистването на крайградските паркове – Лаго, Ридо и Туристическата градина, организирано от Общината. В събота – на 20 април, на тези места се раздаваха и чували и ръкавици. Особено активно гражданите участваха в почистването на Лаго от източната страна на р. Искър. Откъм западната част се трудеха служители от „Самел-90” АД. Необходимата техника бе осигурена от строителната фирма на Пламен Ангелов.
Ридо почистваха общински съветници и много ученици от ОПУ „Неофит Рилски”, ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” и ОУ „Христо Максимов”. С труд в Туристическата градина и в района около р. Бистрица в акцията се включиха ученици от ОУ „Св. св. Кирил и Методий”.
По-голяма от друг път като че ли бе и активността на живеещите в кв. „Самоково”, които облагородяваха пространствата около жилищните си блокове. Много граждани почистиха градинки и детски площадки в своите квартали. Група ентусиасти влязоха дори в коритото на р. Искър в рамките на града /за тях става дума в отделна публикация/.
Персоналът на „Била” почисти детската площадка северно от супермаркета, както и цялата зона до комплекс „Гранд”.
Служители на фирми в Боровец приведоха в по-приветлив вид обществените места в курорта, зелените зони и част от пистите. Тук на помощ се притекоха дори гости на Боровец.
В нашия район се трудиха и служители от софийската областна администрация. Те почистиха парк „Иструм” до яз. „Искър”, покрай пътя за Ихтиман. Тук в кампанията се включи и кметът на общината ни Владимир Георгиев.
Сериозна активност имаше и по селата, където организацията за участие в кампанията бе създадена от местните кметове. Най-активни бяха жителите на селищата в района на Искровете, както и живеещите в Доспей, Злокучане, Широки дол и Радуил.
В същия ден бяха почистени и нерегламентирани сметища в района. Тази дейност продължава и сега.
Продължава и извозването на събраните отпадъци. Очаква се окончателно извозването да приключи във вторник, на 23 април. По предварителни данни до понеделник сутринта са извозени 417 тона отпадъци.
Оказа се междувременно, че нашата община е сред първенците в Софийска област в благородната акция.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*