Култура, Новини

С концерт на Владимир Маринов започнаха декемврийските празници на културата

Първата изява от декемврийските празници на културата бе още в първия ден от месеца. По покана на Руския клуб в Самоков и с любезното съдействие и домакинство на Общинската библиотека „Паисий Хилендарски” в града ни гостува младият оперен певец Владимир Маринов.
В залата на библиотеката се събраха много негови почитатели, запомнили твореца от предишното му посещение в нашия град преди около две години. Тогава всички присъстващи на тази незабравима вечер, посветена на Шаляпин, се бяха насладили на чудесни изпълнения от репертоара на Маринов.
Сега певецът бе решил да поднесе изненада, показвайки новото амплоа, в което се изявява. Слушателите чуха предимно руски песни, както и изпълнения от репертоара на Франк Синатра.
Преди концерта Вл. Маринов гостува в Руския клуб. В непосредствена приятелска атмосфера певецът сподели мисли за себе си, за отминалата своя страст – изпълненията на фагот, за сегашните си изяви като член на смесения хор на Българското национално радио и като един от песенните посланици на Руския културно-информационен център в София. Гостът приветства инициативата да се изнасят подобни концерти не само в столицата и големите областни центрове, но и в по-малки градове.

Leave a Reply