Направиха първа копка на новия водопровод в Белчин /снимки/

Жизнено важно за жителите на Белчин събитие събра на селския мегдан навръх 1 юни десетки белчинци, както и гости от Общината. В Деня на детето бе направена първа копка за изграждане на нов водопровод и канализация.
Многолюден, озвучен и оживен, центърът на Белчин очакваше отрано събитието. Сред общинските ръководители тук бе и депутатът Цветан Сичанов.
Кметът Владимир Георгиев заяви, че това е пътят, по който трябва да се развива всяко село. Общината е готова да кандидатства с нови проекти и за останалите села, за да се върне животът във всяко от тях.
Освен водопровод и канализация, в Белчин ще се изгражда и първият етап на пречиствателна станция. Нововъведенията ще имат и сериозен екологичен ефект. Те ще бъдат и стимул за по-нататъшното развитие на туризма в този район.
Кметицата на Белчин Венета Балабанова говори за досегашните успехи на селището, включително за получения златен медал за европейско село и за големите придобивки в района през последните години.
Вл. Георгиев, К. Пешов и В. Балабанова направиха първата копка, а Ир. Коцева плисна по традиция менче с вода. Двата фолклорни състава към читалище “Светлина” в селото подеха песни и извиха кръшни хора на площада.
По-късно по повод празника бе даден коктейл, подготвен от изпълнителя на проекта „Главболгарстрой“.

Надка Вардарова

Снимки: Делян Василев

no images were found

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*