С обновяване на Лаго и засаждане на 1000 фиданки започва пролетното почистване

От 21 март стартира кампания за пролетно почистване на града и района под мотото „Да превърнем общината в чисто, приветливо място”. Акцията ще приключи след месец на лична дата – Денят на Земята 22 април.
Специални мерки ще се вземат за почистване на нерегламентираните сметища около Самоков и селата, на входно-изходните артерии на града ни, на парковете, градините и пространствата между жилищните блокове.
Общинската администрация и Общинското лесничейство ще организират залесяване по време на Седмицата на гората през април. Ще се осигурят поне 1000 фиданки. Всеки, който поиска, може да вземе фиданки и да ги засади на Ридо, в Туристическата градина или край р. Искър, уточниха от Общината. И държавното горско стопанство ще участва в акцията по залесяване.
Тези дни усилено се работи за оформянето и обновяването на Лаго заедно с крайречната зона. Целта е паркът да стане чудесно място за разходка и отдих.
Нашият район е туристическа дестинация, а това още повече задължава местните жители.
„Дейността по превръщането на града и селата в чисти и приятни места трябва да стане задача и на училища, на обществени организации, на всеки гражданин”, призова кметът Владимир Георгиев на пресконференция във връзка с началото на кампанията в четвъртък, на 21 март.

Евгения Иванова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*