Таланти от читалище „Младост” изнесоха благотворителна програма в парламента

„Деца помагат на деца” – под този надслов младите самодейци от читалище „Младост-2003” с председател Лилия Шуманова се включиха в кампанията „С приятели към върха” за подпомагане на деца, болни от детска церебрална парализа. Танцовата и музикалната програма и изложбата от рисунки се приеха радушно от депутатите и гостите на Народното събрание в края на април.
Инициативата бе подкрепена от Димитър Главчев, Калин Вельов, Красимир Стоянов и Ротари клуб – Самоков. Изложбата включваше репродукции на икони от Самоковската художествена школа, на картини от самоковски художници, както и пейзажи от нашия град и Рила. Ансамбъл „Самоков” се представи с „Копаница” и ръченица, а с песни – формация „Камбанки” и Натали Николова, Марина Бочева, Яна Грозданова и Мария Рангочева.
От ръководството на читалище „Младост” бе изказана благодарност на младите самодейци, на техните ръководители и родители, както и на организаторите и специално на депутата Валентин Милушев, подел инициативата за това представяне.

Иван Шуманов

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*