Златни медали и вимпел за читалище „Младост”

Chitalishte MladostИмаше някога Дворец на пионерите, имаше „Знаме на мира” – вече ги няма, но сме с надеждата някои начинания да се възстановят.

Независимо от кризата Министерството на образованието и Националният дворец на децата организираха и проведоха международен детски фестивал „Млади таланти” в София от 24 до 29 април. Много и различни прояви имаха българчета и млади творци от чужбина – изложби на рисунки и фотографии, концерти с участието на класически хорове и солисти и на класически музикални инструменти, танцови изяви, творчески срещи, спектакли и др.

Заедно с много други млади таланти участие в тези прекрасни прояви взеха и танцовият ансамбъл „Самоков” с ръководител хореографът Иван Иванов, и детската музикална формация „Камбанки” с ръководител Лилия Шуманова.

Тези млади дарования от самоковското читалище „Младост” се  състезаваха с школи от цялата страна и достойно извоюваха мястото си сред наградените участници. Изпълненията на нашите млади самодейци  бяха посветени и на 10-годишния юбилей на читалището.

За своята песен „Росни ми, росни, росице” дуото Божидар Костов и Антонио Тодоров заслужи златен медал. Златен медал завоюва и младият кавалджия от Мала църква Емил Ненков, разчувствал присъстващите с „Хубава си, моя горо”. А танцьорите с буйната „Копаница”, развихрили се на сцената, бяха изпратени с бурни аплодисменти и удостоени с вимпел и грамота за дизайн и майсторство.

Не може човек да стои безучастен при такива изяви и успехи. Тези млади хора ще пренесат през годините нашето национално изкуство, ще ни радват сигурно с нови постижения и награди. Да им го пожелаем от сърце!

Димитрина Божилова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*