Ударно завръщане за Цветомира Шаренкапова

Силно завръщане в баскетбола с екипа на „Славия“ направи Цветомира Шаренкапова. Самоковката помогна на „белите“ да постигнат две поредни победи на старта на „А“ група – 87:43 над „Черно море“ и 65:52 над „Шампион 2006“ /Сф/. Цуми бе най-полезна за водения от Силвия Пеева състав и в двата мача, в които се отчете с общо 31 точки, 11 борби, 10 асистенции и 5 отнети топки.
Отличните изяви на Шаренкапова идват само шест месеца след като тя роди първородния си син. Малкият Бранимир пък сякаш отсега е орисан да стане спортист. Татко му – Венислав Наумов, е кондиционен треньор на руския волейболен шампион „Локомотив“ /Новосибирск/, който е воден от Пламен Константинов. Наумов е и бивш баскетболен състезател, като през сезон 2018/2019 става носител на Купата и Суперкупата на Националната аматьорска лига с екипа на столичния „ФитСпо Баскет“.

Иначе съотборничка на Шаренкапова в „Славия“ е друга самоковка – Вероника Джикова. Двете са приятелки от детска възраст, а това особено си проличава при взаимодействието им на паркета. Джикова също е с важен принос за успешното начало на „белите“, като само за два мача натрупа 13 борби, 11 асистенции, 8 точки и 6 отнети топки.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*