Учебната година започва с ремонтирани училища

Приключиха ремонтите в училищата и детските градини, информираха от Общината в навечерието на 15 дептември. По данни на директорите всички имат готовност за започване на учебната година.
В ПГ „Константин Фотинов” е основно ремонтирана една класна стая. Отстранени са течовете по покрива на сградите на училището и повредите в класните стаи и коридорите. Освежителен ремонт е извършен в ОУ „Христо Максимов”. Подобен ремонт е имало и в ОУ „Св. св. Кирил и Методий”, като там продължава и изграждането на физкултурния салон. В НУ „Станислав Доспевски” е изградена стена между евакуационното стълбище и тавана, обновени са коридорите, кинозалата и дворът.
В ОУ „Васил Левски” в Ярлово е поставен нов ламинат в 4 класни стаи. В ОУ „Димчо Дебелянов” в Говедарци една класна стая е основно ремонтирана и обзаведена. Известно е, че там през м. г. бе извършен основен ремонт на покрива и фасадата, сменена бе и дограмата. В ОУ „Митрополит Авксентий Велешки” са ремонтирани тоалетните и се отстраняват щетите от наводнението на 3 юли. Нова ограда има вече ОУ „Неофит Рилски”. С нови мебели и нови врати на класни стаи посреща първия учебен ден НУ „Д-р Петър Берон”. Нови мебели са закупени и в СУ „Отец Паисий”.
Както се знае, наскоро Общината кандидатства с проект за внедряване на мерки за енергийна ефективност за сградния фонд на СУ „Никола Велчев”, който е общ със СУ „Отец Паисий”.
Сериозни ремонти са извършени и в детските градини. В „Пролет” е изградена нова масивна ограда и е построено помещение за охраната. В „Зорница” е ремонтирано осветлението, а във филиала в Радуил – парната инсталация. В „Самоково” са обновени физкултурният салон, пералното помещение, битова стая, баня, тоалетна, осветлението. Благоустроен е дворът на „Звънче”, изградени са две нови модерни площадки. Значителен ремонт е извършен и във филиала „Осми март”.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*