Ученици от ОУ „Христо Максимов” разкрасиха центъра на Самоков в навечерието на пролетта

Поредни инициативи за разкрасяване на любимия си град предприеха ученици с ръководител Боряна Спасова от ОУ „Христо Максимов”.
Преди седмица те изписаха с цветни пастели стената до входа на Художествената галерия „Проф. Васил Захариев” със специално подбрани сентенции.
Седмица по-късно – в слънчевия 18 март, в навечерието на пролетта, децата пък придадоха нов вид на перголата на Голямата чешма с пъстри балони във формата на пролетни цветя. Така учениците изненадаха приятно минаващите по това време хора в центъра, много от които се заглеждаха с усмивка на лице и дори се спираха за снимка с новата декорация край един от най-старите и емблематични за Самоков символи.
„Нека пролетта ни донесе безброй поводи за усмивки. Нека се наслаждаваме на песента на птичките, на цъфналите цветя и дървета, на слънчевите лъчи, на дъждовете, на дъгите, на мъничките поводи за радост… Те носят истинското щастие, което се нарича живот”, пожелаха си младите жители на града ни.
През годините учениците от ОУ „Христо Максимов” нееднократно са доказвали обичта си към родния край и родината с подобни изяви, които будят надежда, предизвикат позитивни емоции, усмивки и добро настроение на хората в иначе забързаното и често сиво всекидневие.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*