Ученици подредиха фотоизложба за природата

На Деня на Земята и на Седмицата на гората участниците в клуб „Млад фотограф” /25 ученика от 5 до 7 клас/ от ОУ „Св. св. Кирил и Методий” посветиха тържество на 21 април. Във фоайето на Градската художествена галерия „Проф. Васил Захариев” те подредиха фотоизложба на тема „Да спасим гората”. На всяко от 26-те табла младите фотографи бяха поставили по две цветни снимки – едната отразяваща красотата на гората, другата, под нея – показваща стърчащи пънове, струпани и изсечени дървета. От снимките проличаха майсторството на малките творци, отношението им към гората и зовът за опазването й.
Присъстващите видяха много интересна презентация, изготвена от учениците под ръководството на преподавателката Анета Маркова. С картини и текст младите еколози показаха примери от различните краища на света за безотговорно отношение към природата. Внушена бе идеята, че трябва да бъдем отговорни към Земята, да я пазим и обичаме. Презентацията завърши с призива: „Пазете природата, за да й се радват и нашите деца”.
Гости на изложбата бяха директорът на училището Георги Панев, родители и учители. Изявата бе в рамките на изпълнението на проекта на просветното министерство „Твоят час”.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*