Училище „Христо Максимов” посрещна новата учебна година с обновено дворно пространство

Първият учебен ден събра много хора в обновения двор на ОУ „Христо Максимов”. Денят бе празничен не само като начало на новата учебна година, но и заради съвпадането със светлия християнски празник 17 септември – София, Вяра, Надежда и Любов.
Наоколо се носеше цветния аромат на десетки букети, които учителките едва смогваха да задържат. Наред с пременените в красиви училищни униформи ученици /дори за първокласници през лятото са ушити униформи/ бяха дошли много родители и гости. Сред тях бяха депутатът Валентин Милушев, секретарят на Общината Ангелина Вангелова, председателят на Обществения съвет към учебното заведение Венцeслав Иванов, директорът на СУ „Никола Велчев” Светла Костова.
Началничката на Регионалното управление на образованието в Софийска област Росица Иванова връчи поздравителен адрес на домакините и обходи класните стаи заедно с Йордан Томов – старши експерт по приобващо образование към РУО.


Тържеството бе открито с внасяне на училищното знаме и с националния химн в изпълнение на ученичката и известна вече като даровита певица Маргарита Бочева. С аплодисменти бяха приветствани първокласниците с преподавателки Анелия Георгиева и Ани Шейнова. Свещ. Георги Николов отслужи празничен водосвет за здраве и успехи.
В приветствието си Валентин Милушев поздрави ученици и учители. Той изтъкна, че пред младите хора се открива нов хоризонт, и ги призова: „Имайте мечти. Мечтите са вашите криле!”
Ученици представиха литературно-музикална програма с много сполучливо подбрани стихове и песни от преподавателките Антоанета Антонова, Бойка Чамова и Румяна Павлова.


Може би кулминация на тържеството бе полагането на клетва от първокласниците: „Аз, ученикът от ОУ „Христо Максимов”, тържествено обещавам упорито да уча и творя, да следвам мечтите си, да бъда отговорен и честен, толерантен и справедлив, да обичам своите учители и съученици, да обичам Родината и моето училище и да оставя следа”
Развълнувана, директорката Антоанета Николова поздрави всички. „Добри резултати ще има тогава, когато учители и родители вървят ръка за ръка, изтъкна Николова.
Поздравителен адрес от името на кмета Владимир Георгиев и председателя на Общинския съвет Силвия Стойчева прочете Ангелина Вангелова.
Директорката Николова лисна менче с вода и под венец от цветя учениците влязоха в училищната сграда. Първи бяха първокласниците. Следваваха ги учениците от другите класове с класните си ръководители, чиито имена обявяваше водещият. Всички влязоха в класните си стаи и започна първият час на новата 2018-2019 учебна година.

Евгения Попова

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*