Учредиха структура ГЕРБ Предприемачи в Самоков

Валентин Милушев. Снимка: архив

В края на ноември в офиса на ГЕРБ в Самоков бе учредена нова структура към партията на местно ниво – ГЕРБ Предприемачи. За председател бяха издигнати две кандидатури – Георги Гуцалски и Георги Тодоров, които събраха еднакъв резултат. Учредителите решиха да изчакат решението на Изпълнителната комисия на партията в София и отпадналият да бъде избран за секретар. На събранието бе избран и Управителен съвет от пет души – Георги Георгиев, Ива Дамянова, Илиян Караджинов, Пенка Даганова и Цветан Теофанов. Очаква се по-късно през декември Изпълнителната комисия да утвърди избора на местните членове на ГЕРБ. Освен членове на партията, на срещата присъстваха председателят на ГЕРБ Предприемачи в Софийска област и наш съгражданин Александър Боев, общински съветници, кметове от ГЕРБ в областта. Тук бе и народният представител Валентин Милушев. Той е и инициаторът за учредяването на подобна структура на местно ниво, а идеята дошла след проведената в Боровец през пролетта национална конференция на партията.
„Всеобщо е мнението, че малкият и средният бизнес дават тонуса в една община. Предприемачите се занимават с реален бизнес и са неизчерпаем източник на идеи – всяко семейство, всеки малък екип има идеи как да развие своя бизнес, било то в сферата на туризма, ресторантьорството, търговията и пр.”, коментира В. Милушев. Очакванията са участниците в новата структура да изразяват мнението си и да дават насоки какво и как може да се направи за развитието на малкия и средния бизнес в общината.
„Ще имаме и повече гледни точки върху нашата организация и това предполага вземане на по-правилни решения. Предстоят избори за Европейски парламент и ще очакваме от нашите структури мнения, идеи и предложения за програмата ни”, добави Милушев. Той използва възможността и да поздрави сърдечно жителите на общината с предстоящите коледно-новогодишни празници.
Чрез учредяването на ГЕРБ Предприемачи е допълнена цялата гама на националните структури на партията на местно ниво. Председател на младежката структура е Миролюба Ташова, ГЕРБ Жени се оглавява от Гиргина Рангочева, а ГЕРБ Старейшини – от Надка Янакиева.

Делян Василев

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*