Читалище „Младост” изнесе концерт за будителите в Пловдив

В продължение на час и половина на Римския стадион в Пловдив състави и изпълнители от самоковското читалище „Младост” изнесоха концерт по случай Деня на народните будители.
Изпълненията на талантливите млади певци Маргарита Бочева, Яна Грозданова, Ивана Конярска, Виктория Маркова и Кристиян Трифонов предизвикаха силни аплодисменти. А танцовият състав, подготвен отлично от хореографа Станислав Крумов, дори предизвика хора от публиката да станат от мраморните пейки и да танцуват. И случайни минувачи, сред които и много чуждестранни туристи, се спираха, снимаха и се радваха на изпълненията на младите дарования.
В началото на концерта председателката на читалище „Младост” Лилия Шуманова разказа за живота и делата на самоковските будители.
Музикалната ръководителка и писателка Павлина Николова пък подари книги на гостите.
Водеща бе Саша Гаделева.
Извън концерта Шуманова в ролята на гид запозна младите самодейци и техните родители с историята и настоящето на древния град, който е Европейска столица на културата през настоящата 2019 г.
Участниците в Школата по изобразително изкуство „Наум Хаджимладенов” към читалището пък посетиха и разгледаха художествени галерии и културно-исторически забележителности на втория по големина град в България.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*