Автобусът закъсня половин час, а после всички пътувахме прави…

В понеделник, на 10 октомври, в 10 ч. трябваше да пътувам за Благоевград с автобуса, който тръгва от Пловдив и минава през Самоков. Пътуването беше кошмарно и затова искам да изкажа възмущението си с пожелание повече такива случаи да не се повтарят.
Първо, автобусът закъсня с почти 30 минути. Втората неприятна изненада бе, че в него нямаше места и всички пътуващи от Самоков бяхме принудени да стоим прави повече от час – докато пристигнем в Благоевград. Трето, отношението на шофьора – още при качването той каза строго: “Точни пари ми давайте, че не мога да връщам!…” Значи, плащаш си 9 лв. и пътуваш прав 80 км…
В Дупница още десетина човека чакаха да се качат за Благоевград. Натъпкахме се наистина като сардели.
Не мога да си обясня отношението на транспортната фирма, след като се знае, че по правилник нито един пътник не трябва да пътува прав на такова голямо разстояние… Не дай си боже да се случи нещо, кой ще отговаря тогава?!
Самоковски студенти, учещи в Благоевград, с които пътувах, споделиха, че подобно е било положението и в петък, а и почти винаги в началото и в края на седмицата.
След като този автобус не може да поеме пътуващите, не е ли възможно поне в понеделник и петък от Самоков да се пуска автобус до Благоевград и обратно? Явно пътници няма да липсват. Транспортната фирма може да печели от това и най-важното – ще се облекчи пътуването на много хора.

И. Петрова

Можете да харесате

2Comments

Add yours
  1. 1
    nevena

    Наистина е много неприятно. Особено сега, когато идват студове, човек се качва на автобуса с идеята да си почине и стопли докато пътува. Често се случва дори да заспи. Вместо спокойна атмосфера обаче в тези дни е изнервено и неудобно. С нежелание се качваш и при това си плащаш.

  2. 2
    Студент

    Подкрепям казаното от Невена. Вече няколко години пътувам с пловдивските автобуси и шофьорите им се държат много под средното културно ниво! Отвратителни са. Не мисля, че ние, пътниците, сме виновни, че искаме да ползваме услугите им.
    Нашите шофьори са по-вежливи, но пък проблема е, че понякога няма място за всички. Пускат се малки бусове, но какво да се прави, криза е…

+ Leave a Comment

*