Адашите Христо Николов и Христо Манов с три медала от купа “НСА-Сивен”

Поредното състезание в календара на Българската федерация по ориентиране – за купа “НСА-Сивен”, състояло се на 22 и 23 април, събота и неделя, в София, донесе щастливи мигове за самоковския клуб “Соколец”.
Христо Николов спечели сребърното отличие в средната дистанция при 14-годишните, а в неделя се класира 4-и в спринта. Четвърти и пети в същата възрастова група финишира съотборникът му Калоян Георгиев.
Христо Манов пък дублира постижението си от първия ден – 3-о място в отворения клас, и завърши с два бронза.
Две влизания в първата шестица при жените до 45 г. пък регистрира Даниела Жаркова. Десето време в средната дистанция при мъжете до 45 г. даде Благовест Манов.
В елитния клас при мъжете /над 21 г./ за организаторите на надпреварата от клуб “НСА-Сивен” се състезаваха самоковците Боян Софин и Георги Доганов, чиито най-предни класирания бяха 9-о и 14-о място.
Средната дистанция на спортната проява се състоя в района на с. Бистрица, а спринтът бе в Студентски град. Състезанието бе посветено на 75-годишнината на Спортната академия и се проведе под патронажа на ректора на НСА “Васил Левски” проф. Пенчо Гешев.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*