Американец на проби в „Рилски” преди битката с „Черно море”

Анджело Калояро /№ 32/ ще мине кратък пробен период, в който ще се опита да хване окото на старшията Барчовски

Хитът на сезона БК „Рилски спортист” продължава да е активен на трансферния пазар. Самоковци са на път да се договорят с пореден нов играч – Анджело Калояро.
Американецът е висок 203 см и изглежда добра алтернатива за поста леко крило. Калояро е завършил университета в Сан Франциско през миналата година, но не е избиран в драфта на НБА. За него това ще бъде първи сезон в чужбина, стига, разбира се, да парафира контракт с „Рилски”.
„В момента Анджело е на проби при нас и е преценка на треньорското ръководство дали ще го хареса и дали ще се стигне до договор”, лаконичен бе изпълнителният директор на клуба ни Борислав Чилингиров.
Ако крилото бъде одобрено от старшията Росен Барчовски, това ще бъде четвъртият американец в състава след Тери Смит, Бракстън Дюпри и Тони Гуджино.
Чилингиров хвърли светлина и около развитието на трансфера на Емил Бинев, който се оказа, че е в застой и младокът все още не е картотекиран.
„Засега ръководството на ботевградчани не е издало бележка на играча, че е свободен агент. Следователно той няма как да бъде уреден с права и да играе за нас”, поясни юристът.
Вчера „Р. спортист” проведе последната си тренировка преди битката с „Черно море” /в петък, на 31 януари, от 20 ч./, на която старшията Барчовски използва схемата, която смята да приложи срещу варненци.
Букмейкър № 1 в света на залозите – Sportingbet, дава огромно предимство на „Рилецо” за победа в срещата – 1.18. Ставката за успех на варненци е 4.20. Евентуално равенство в редовното време пък се котира при невероятния коефициент от 21.00!

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*