Американска инвазия в “Рилски спортист”

Евън Равънел
Корин Хенри

Новият БК “Рилски спортист” се напълни с американци. Най-новите две попълнения на клуба ни са Корин Хенри и Еван Равънел. Хенри пристига от шампионата на далечна Австралия, където за последно се е състезавал за “Сидни Кингс”. Той е висок 180 см и през миналия сезон записва средно по 13.2 точки, 3.9 борби и 2.9 асистенции в 22 мача.
Година по-рано, през сезон 2011/2012, гардът играе в датския “Несвед”, в който става трети най-добър реализатор на първенството с 22.1 т. средно на мач. Освен това Хенри записва внушителните 5.1 завършващи подавания и е втори по този показател за сезона, както и първенец по отнети топки с по 3.4 на среща.
Равънел е тежко крило и идва от отбора на “Мейл Матрикс”, с който става шампион в Университетската баскетболна лига на САЩ. В едва 7-те си срещи за тима Еван постига доста силно КПД – 22.6 точки и 12.7 борби средно на мач.
Преди да си осигури услугите на Корин Хенри и Еван Равънел, “Р. спортист” постигна договорка със сънародниците им Шон Барнет и Върнън Тейлър, както и с доскорошния играч на “Левски” Златин Георгиев.
Селекцията при носителя на три бронзови отличия през последния сезон не е завършила, очакват се още нови попълнения.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*