Ансамбъл „Пазарджик” ни гостува на националния празник

С концерт на ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик” бе честван навръх 3 март в Самоков националният ни празник. С чудесните си изпълнения на тракийски, родопски, северняшки, добруджански, македонски и шопски танци, под акомпанимента на своя фолклорен оркестър, гостите предизвикаха многократните непринудени овации на публиката. Истинска феерия от ритми, мелодични гласове и цветове огря голямата „Арена Самоков”. Разкошна кошница с цветя бе скромен израз на признание за представянето на състава от съседната област.
Самият ансамбъл е професионален от далечната 1962 г. и има успешни гастроли не само в страната, но и в чужбина – Русия, Чехия, Германия. Художествен ръководител е Атанас Чалъков.
В ролята на подгряваща група пък отлично се изяви мажоретният състав с ръководител Теменужка Янкова при читалище-паметник „Отец Паисий”.
Присъстващите бяха сърдечно поздравени от кмета Владимир Георгиев. Събитието бе ознаменувано и с официалното изнасяне на родния трибагреник и флага на Самоков.

х х х

Мнозина наши съграждани отбелязаха по своему националния празник. Ентусиасти се изкачиха на Шипка. Други посетиха и разгледаха Националния исторически музей и двореца „Враня” в София, където в този ден входът бе безплатен. На интерес на 3 март се радваха и Историческият музей в града ни, и комплексът Цари мали град над Белчин. Родният трицвет се появи на обществени сгради и частни домове в Самоков и района.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*