Ан Фаръл ще играе в Швеция през новия сезон

Ан Фаръл
Ан Фаръл

Женският баскетболен отбор на “Рилски спортист” се раздели със звездата си Ан Фаръл. Американката, която бе реализатор № 1 на тима ни през последните два сезона, подписа с шведския елитен “Нордшьопинг”.

Любопитното в случая е, че съставът от Скандинавия ще бъде съперник на родния шампион “Дунав” в груповата фаза на турнира “Еврокъп”.

През последните два сезона 25-годишната Фаръл, която играе с успех и като тежко крило, и като център, записа 44 срещи с екипа на “Рилски”, като средните й показатели в тях бяха 14.4 точки и 8.7 овладени топки. В края на първенството обаче формата на иностранката постепенно спадна и наставничката й Красимира Банова не можа да извлече максимума от нейните възможности.

Ан Фаръл е втората основна фигура, която напуска “Р. спортист” в последните 20 дни. Миналия месец това стори плеймейкърът Вероника Джикова, която парафира договор с БК “Хасково”.

В близките дни се очаква да има повече яснота около селекцията на клуба ни, който и през новия сезон ще бъде част от най-добрите отбори в страната.

Можете да харесате

+ There are no comments

Add yours

*